ویتامین K

ویتامین K در چربی حل می شود و از راه غذا به بدن می رسد.

همچنین بعضی از باکتری های طبیعی روده در مجاورت شیره های کبدی صفرا این ویتامین را می سازند و صفرا آن را جذب می کند.

به افرادی که بیماری روده دارند،به دلیل اینکه ممکن است روده نتواند ویتامین K بسازد و یا اینکه

Vitamin k به اندازه کافی جذب نشود،مصرف غذاهای حاوی این ویتامین توصیه میشود.

نقش ویتامین K:

کمک به لخته شدن خون و پیشگیری از خونریزی های داخلی و خارجی و

حفظ سلامت استخوان ها.

علائم کمبود:

خونریزی غیرقابل کنترل.

افزایش پوکی استخوان.

منابع غذایی:

گوشت،اسفناج،شلغم،گل کلم،کلم پیچ،زرده تخم مرغ،کاهو،روغن کتان،روغن سویا و چای سبز.

نکات مهم:

مصرف بالای آنتی بیوتیک ها می تواند باعث کمبودVitamin K گردد.

خونریزی بینی بر اثر کمبود ویتامین K و ویتامین C رخ می دهد.

اما بیشتر خونریزی ها که در فصل تابستان رخ می دهد بر اثر کمبود Vitamin K می باشد.

هرچه هوا گرم تر باشد،نیاز بدن به این ویتامین(K) بیشتر می شود.

این ویتامین در مقابل نور بسیار حساس است و سریع فاسد می شود.

حرارت یا گرم کردن غذا هیچ تاثیری روی ویتامین K ندارد.

فریز کردن غذاها،باعث از بین رفتن ویتامینK می شود.

خوارکی های خاوی ویتامینK:

هویج،نخودفرنگی،گوجه فرنگی

اسفناج.

 

5
اشتراک‌گذاری
مجید یوسفی

ارسال پاسخ