شناخت ویتامین ها

مجید یوسفی

ویتامین A

این ویتامین میتواند در کبد و بافت های چربی ذخیره شود تا در زمان کمبود،مورد استفاده قرار گیرد.

بنابراین کسانی که ناراحتی کیسه صفرا دارند و نمی توانند چربی ها را هضم کنند باید ویتامین A بیشتری مصرف کنند زیرا جذب این ویتامین به هضم چربی ها بستگی دارد.

ویتامین A به دو صورت رتینول و کاروتن وجود دارد.رتینول فقط در غذاهای حیوانی ولی کاروتن هم در غذاهای حیوانی و هم گیاهی وجود دارد.

گیاهان،ویتامین A ندارند اما بتاکارتن دارند.از انجا که جذب این ویتامین در

روده ها انجام می شود،بتاکاروتن در روده به ویتامینA تبدیل شده و سپس جذب بدن میشود.

نقش ویتامین A در بدن

تقویت سیستم ایمنی بدن،بهبود زخم ها و مشکلات پوستی،سلامت و شفافیت پوست،کمک به رشد و بهبود تولید مثل،کمک به رشد و سلامت استخوان ها،پوست و مو،دندان ها و بافت های نرم بدن،تقویت رنگ دانه های چشم در تشخیص رنگ ها و تقویت بینایی در چشم.

علائم کمبود ویتامین A

شب کوری،خشکی پوست،میگرن،ناراحتی های گوارشی،ضعف مفرط،اختلال در رشد استخوان ها،عدم رشد مناسب جنین و سقط جنین.

علائم مصرف بیش از حد ویتامینA

سردرد،خشکی پوست،حالت تهوع،استفراغ،کاهش اشتها،ریزش مو،

منابع غذایی ویتامین A

تخم مرغ،جگرسیاه،دل و قلوه،

سبزیجات زرد و سبز،میوه های زرد رنگ مثل زرد آلو،طالبی،انبه،هلو،شلیل

نکات مهم

۱.مکمل های ویتامین A باید همراه با غذا و یا با فاصله ی کوتاهی بعد از غذا مصرف شوند تا بهتر جذب بدن گردند.

۲.مصرف زیاد مکمل ویتامینA برای بدن سمی و کشنده است.

۳.خانم های باردار نباید از مکمل ویتامین A استفاده کنند زیرا باعث نقص مادر زادی در جنین می شود.

۴.کمبود ((روی)) می تواند علائمی مشابه با کمبود ویتامین A در بدن ایجاد کند،زیرا بدون روی بدن قادر به استفاده از ویتامین A نیست.

۵.برای افزایش کارایی ویتامین A،بدن هم به روی و هم به پروتئین نیاز دارد.

۶.با مصرف ویتامین E ویتامین A بیشتری جذب می شود.

۷.گیاهان و میوه های خشک شده مقدار زیادی ویتامین A از دست می دهند.

۸.این ویتامین در مجاورت هوا و نور خاصیت خود را از دست می دهد.

۹.در نبود اکسیژن نسبت به دما تا ۱۲۰ درجه مقاومت می کند.

مواد خوراکی که ویتامین A دارند

گوجه فرنگی،اسفناج،مارچوبه،چغندر،ترب،پونه،پیاز،هویج،جو،بادمجان،جعفری،باقلا،سیر،کدو،نعناع،کلم،انگور،سیب،به،پرتقال،انار،انجیر،بادام،توت فرنگی،خرما،خربزه،گلابی،گیلاس،نارنگی،نارنج،موز،کیوی،انجیر،آلو،آناناس،توت سیاه،خرمالو،خیار،زردآلو،زرشک،زیتون،لیموترش،

 

9
اشتراک‌گذاری
مجید یوسفی
مجید یوسفی

سال ۸۵ فوق دیپلم برق از دانشگاه دولتی باهنر شیراز را گرفتم و بلافاصله لیسانس برق قدرت را از دانشگاه آزاد کازرون به پایان رساندم.مدتی در عسلویه مشغول به کار شدم.درحال حاضر مشغول کسب و کار آزاد در زمینه واردات سیستم صوتی اتومبیل، مانیتور فابریک و آپشن خودروهای خارجی هستم.

ارسال پاسخ